• Huvudmeny

Välkommen till Ås skola

Ås skola

Ås skola ligger i Ås, ett litet samhälle några kilometer väster om Nora. Här går elever från F-klass till årskurs 6. Skogen är närmsta granne. På skolan finns även ett fritidshem.

SchoolSoft

Schoolsoftlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är förskolans och skolans system för planering, sjukanmälan och kontakt kring övriga frågor. Som vårdnadshavare loggar du in med de inloggningsuppgifter som du fått från skolan.

Schoolsoft

Speciellt med Ås skola

Varje år arrangeras föreställningen kallad "I can". Syftet är att låta alla elever som vill uppträda på något sätt t.ex. sjunga, dansa eller spela ett instrument. Ås skola är en småskalig och trygg skola som består av flera skolbyggnader bland annat "Gammelbo", en vacker gammal folkskola som byggdes i slutet av 1800-talet.

Gemensamt för skolområde 1

Ås- och Järnboås skola, Gyttorpskolan och Lärkesskolan

Arbetar efter 4 i:n

  • Inspiration
  • IKT
  • Inkludering
  • Integration

Mer information om 4i kommer inom kort

Demokrati

Skolorna i skolområde 1 arbetar aktivt med elev- och föräldrainflytande. Eleverna har inflytande över sin skoltid genom klassråd, elevråd och matråd. På vissa skolor även andra råd. I klasserna har man egna föräldramöten. Skolrådet är ett forum för information och diskussion. Där träffas en förälder från varje klass, en fadderpolitiker och rektor.

Systematiskt kvalitetsarbete

Mer information kommer inom kort.

Fritidshem

På Ås skola finns ett fritidshem där flera pedagoger arbetar för ditt barns trygghet och trivsel. Läs mer om Fritids här

Informationsägare: Kommunförvaltningen
Sidan uppdaterad: 2019-06-05

Adress

Ås skola,
Adress: Byvägen 4
713 34 Nora
Telefon: 0587-812 47

Kontakt skolområde 1

Ås- och Järnboås skola, Gyttorpskolan och Lärkesskolan

Rektor
Peter Nilsson
0587-81218, 070-2176277
peter.nilsson@nora.se
Biträdande rektor
Jimmy Jansson
0587-81062, 070-4168947
jimmy.jansson@nora.se
Elevhälsan
Länk till elevhälsan