• Huvudmeny

Välkommen till Gyttorpskolan

Gyttorpskolan

Gyttorpskolan ligger i Gyttorp, ett litet samhälle väster om Nora. Här går elever från F-klass till årskurs 6. Intill skolan finns fina naturmiljöer som används i undervisningen. Här finns också ett fritidshem.

SchoolSoft

Schoolsoftlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är förskolans och skolans system för planering, sjukanmälan och kontakt kring övriga frågor. Som vårdnadshavare loggar du in med de inloggningsuppgifter som du fått från skolan.

Schoolsoft

Speciellt med Gyttorpskolan

På skolgården i Gyttorp finns en rolig och pedagogisk skolträdgård. Lärare och elever har anlagt den tillsammans med Naturskyddsföreningen i Nora och Studiefrämjandet. Olle Andersson som är permakulturdesigner har hjälpt till att skapa en plan över skolområdet. I skogsträdgården använder man naturen som förebild. Den ska utvecklas utifrån permakulturens grundprinciper.

Varje år genomför skolan en Nobelfest. Den ritades nämligen på uppdrag av direktören för Nitro Nobel av arkitekt Ralph Erskine 1961. Erskine skrev först en uppsats om "vad skolan ville vara". Grundtanken var att de yngsta barnen skulle börja i ett litet hus närmast skogen. Ju äldre barnen blev desto större hus fick de gå i, och de kom närmare och närmare samhället. Delar av samhället Gyttorp är idag K-märkt.
Källa: "Ralph Erskine, arkitekt" av Mats Egelius och "De blå bergen - liv och drömmar i Kilsbergen" av Lena Hellström / Sune Högberg.

Gemensamt för skolområde 1

Ås- och Järnboås skola, Gyttorpskolan och Lärkesskolan

Arbetar efter 4 i:n

  • Inspiration
  • IKT
  • Inkludering
  • Integration

Mer information om 4i kommer inom kort

Demokrati

Skolorna i skolområde 1 arbetar aktivt med elev- och föräldrainflytande. Eleverna har inflytande över sin skoltid genom klassråd, elevråd och matråd. På vissa skolor även andra råd. I klasserna har man egna föräldramöten. Skolrådet är ett forum för information och diskussion. Där träffas en förälder från varje klass, en fadderpolitiker och rektor

Systematiskt kvalitetsarbete

Mer information kommer inom kort.

Fritidshem och fritidsgård

På Gyttorpskolan finns ett fritidshem där flera pedagoger arbetar för ditt barns trygghet och trivsel. Läs mer om Fritids här. I Gyttorpskolans lokaler finns även en av Noras fritidsgårdar. Läs mer om fritidsgårdarna här.

Informationsägare: Kommunförvaltningen
Sidan uppdaterad: 2019-06-05

Adress

Gyttorpskolan,
Adress: Karl IX:s väg 3,
713 72 Gyttorp
Telefon: 0587-811 18

Kontakt skolområde 1

Ås- och Järnboås skola, Gyttorpskolan och Lärkesskolan

Rektor
Peter Nilsson
0587-81218, 070-2176277
peter.nilsson@nora.se
Biträdande rektor
Jimmy Jansson
0587-81062, 070-4168947
jimmy.jansson@nora.se
Elevhälsan
Länk till elevhälsan