• Huvudmeny

Nu firar vi 750 år - tillsammans!

I år är det 375 år sedan både Nora och Lindesberg fick sina stadsprivilegier. Det vill vi fira!

Körfesten

Vi sjunger tillsammans på körfesten! #tillsammans750år.
Den 13 oktober kl.18 bjuds det till stor körfest i Lindeskolans aula. Tillsammans med publiken bjuder Kalle Moraeus och cirka 140 lokala körsångare på en härlig kväll i allsångens tecken. Att sjunga tillsammans är rena hälsokuren enligt modern forskning. Något som projektledarna Sara Sporre och Elin Sörman tagit fasta på.
Förutom att sjunga med publiken och Kalle, bjuder de även på fem egna körsånger under ledning av bland andra Richard Larsson – körledare för manskören Harmoni, berättar Sara Sporre.
Tillsammans med lokala musiker Fredrik Kjellgren på keyboard, Daniel Björnmo, gitarr, Mats Nyström, trummor och Magnus Sjöquist på bas bjuder Kalle Moraeus på välkända toner.
Vi ser framemot en musikalisk kväll med mycket energi och tillsammanskänsla – och hoppa att många kommer och sjunger av hjärtats lust!
Biljetter á 200 kr styck säljs på biblioteken i Lindesberg och Nora samt Nora turistbyrå från och med vecka 38. Eventuellt överblivna biljetter säljs i entrén.
Mer info: Sara Sporre telefonnummer 0581-811 45, 076-725 77 09

Femkamp

Tävlande lag:
Nora
Politik: Solveig Oscarsson (kommunalråd S), Helena Vilhelmsson (oppositionsråd C)
Idrott: Felix Blomqvist (vattenskidor), Peder Bryngelsson, (fitness)
Kultur: Åsa Gustafsson (skådespelare & dansare), Erik Ekestubbe (konstnär & musiker)

Lindesberg
Politik: Irja Gustavsson (kommunalråd S), Pär-Ove Lindqvist (oppositionsråd M)
Idrott: Herman Arenvang (handboll), Jenny Alenback (judo)
Kultur: Gunilla Dovsten (keramiker), Jesper Hugosson (musiker)

Hembygdsresan

Invånare i Lindesberg och Nora erbjuds att lära känna sin grannstadöppnas i nytt fönster. Det blir en halvdags utflykt som kommer att innehålla guidningar, tid för fika eller lunch och shopping.
Den 3 augusti åker Nora till Lindesberg - information om anmälan!
Samarbete med Noraskogs Hembygdsförening och Linde Fornminnes och hembygdsförening.

Historisk upplevelse

Föreläsning av Christopher O´Regan, känd från SVT´s program ”Det sitter i väggarna”, på Siggebohyttans loge kl. 18.00. Förköp via turistbyråerna, som släpps den 7 juni. Samarbete med Örebro läns museum.

Gycklargruppen Trix

Gycklargruppen Trix kommer under tisdagen den 26 juni genomföra två aktiviteter i varje stad. Familjeföreställningen Cirkusdemokrati och en Cirkus workshop. Loppholmen i Lindesberg kl. 10 och Kvarteret Bryggeriet kl. 14.

Kung Kristina

Tre konstnärer har låtit sig inspireras av drottning Kristina och den tid hon levde i. Vernissage 16 juni kl 11-13 i Konsthallen i Nora (Biblioteket) Samarbete med Konstfrämjandet i Bergslagen

Invigning

Tillsammans 750 år!
Under sommaren kommer det att hända olika saker. 

Informationsägare: Kommunförvaltningen
Sidan uppdaterad: 2018-09-18