Information om coronaviruset

Läs om hur Nora kommun och andra myndigheter hanterar spridningen av coronaviruset.

  • Huvudmeny

Promenera med närstående!

Att få umgås med nära och kära är viktigt. Nu kan du gå på promenad med närstående som bor på Tullbackagården eller Hagby ängar.

Det nationella besöksförbudet på särskilda boenden infördes 30 mars för att skydda de boende från att smittas av covid-19. Besöksförbudet gäller just nu till 30 september 2020.

Att umgås med nära och kära är viktigt för både unga och äldre. Besöksförbudet har varit svårt för många. Nora kommun erbjuder nu dig att promenera utomhus med din närstående.

Du som närstående ska naturligtvis vara frisk och inte ha några symtom på covid-19 när du tar med din anhörig för en promenad. Symptom kan vara ont i halsen, febrig, hosta, snuva, andningsbesvär, smak- och/eller luktbortfall, huvudvärk, mer trött än vanligt, ont i kroppen, magknip, diarré eller illamående.

Risken för smitta är mindre utomhus men man ska ändå tänka på att hålla ett avstånd till andra. Din anhörig kanske hör dåligt och du behöver vara nära örat för att kunna prata eller ser dåligt och vill kunna se dig.
Du som tar med din närstående på promenad kommer att kunna få ett visir som du kan använda om ni kommer nära varandras. Visiret är ett sätt att minska risken att sprida smitta.

Från 14 september kan du som närstående planera in säkra promenader utomhus tillsammans med personalen på boendet. Ring avdelningen som din anhörig bor på och berätta när du vill komma så hjälper personalen dig att planera promenaden.

Med förhoppning om mångas härliga höstpromenader med vackert väder och trevligt umgänge!

Socialchef Fredrik Bergström

Informationsägare: Kommunförvaltningen
Sidan uppdaterad: 2020-09-14

Nyheter