Information om coronaviruset

Läs om hur Nora kommun och andra myndigheter hanterar spridningen av coronaviruset.

  • Huvudmeny

Distansundervisning på Karlsängskolan

Trängsel i korridorerna och oro för smittspridning bland personalen gör att Nora kommun beslutat att Karlsängskolans högstadium ska ha sin undervisning på distans under de kommande två veckorna.

Eleverna börjar på tisdag och ska då inte komma till skolan utan koppla upp sig via sin Ipad, på samma sätt som vid julavslutningen för några veckor sedan. Efter de två veckornas distansundervisning hoppas Karlsängskolan kunna övergå till växelvis undervisning.

Beslutet är en följd av den planerade ändring i regeringen förordning som ger grundskolans högstadium möjlighet att ta till åtgärder för att minska smittspridningen. Beslutet finns att ta del av under www.nora.se/corona/lokalabeslutöppnas i nytt fönster

Det finns många frågor att klara ut: fortsättningen, skolluncher, skolböcker, elevgrupper och säkert många andra frågor. Informationen kommer fortsättningsvis att finnas på www.nora.se/corona/karlsangskolanöppnas i nytt fönster samt skickas direkt till vårdnadshavarna via Schoolsoft.

Länk till förslaget till förordning: www.regeringen.se/informationsmaterial/2021/01/en-planerad-andring-i-forordning-2020115länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Informationsägare:
Sidan uppdaterad: 2021-01-08

Nyheter