• A-Ö
  • Om webbplatsen
  • Huvudmeny

Barnkonventionen i fokus

Vecka 7 kommer Nora kommun att uppmärksamma barn som växer upp i missbruksförhållanden.

400 000 barn i Sverige lever med föräldrar med riskabel alkohol- eller narkotikakonsumtion. Det är vart femte barn i Sverige. Ju fler som vet om deras situation, desto större chans att barnen får det stöd de behöver.

Under vecka 7 erbjuds två öppna föreläsningar med syfte att uppmärksamma och sprida kunskap om hur vi kan hjälpa barn och familjer i utsatta situationer och miljöer. Alla föreläsningar är kostnadsfria.
Föreläsningarna är en del i projektet Barnkonventionen spelar roll. Öppnas i nytt fönster.

Måndag 10 februari

Välkommen på föreläsning av Sputnik kl. 18:00-19:30 på Hjernet, Malmgatan 4. Föreläsningen handlar om att vara anhörig till någon som dricker för mycket eller missbrukar droger/läkemedel. Sputnik berättar om vad som händer med familjemönster,roller och ansvar samt hur barnens situation och mående påverkas. Vad kan du som anhörig göra för att må bättre? Hur kan du som medmänniska hjälpa till?

Ingen föranmälan krävs. Först till kvarn.Mer info om sputnik hittar du på www.orebro.se. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Onsdag 12 februari

Välkommen på föreläsning av öppenvården i Nora, Michael Thor och Jenny Gustavsson, som föreläser om hur missbruk/beroende påverkar familjesystemet. Ni kommer även få lyssna till en ungdoms erfarenheter av hur missbruk påverkar familjen. Detta sker kl. 18:00-19:30 på Hjernet, Malmgatan 4. Ingen föranmälan krävs. Först till kvarn.

Hela vecka 7 och 8

Nora kommun uppmärksammar fotoprojektet ”lämna rollerna” av Caroline Jonasen. Detta handlar om de fyra rollerna som barn till missbrukare ofta tar på sig. Utställningen kan ses på Allaktivitets­huset, kommunhuset och vårdcentralen under vecka 7-8. Elever på Karlsängskolan kan se denna i sin matsal under samma tid.

Mer info om fotograf samt projekt hittar ni på shop.carolinejonasen.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vid frågor: kontakta caroline.wiberg@nora.se, 070-615 59 00

Informationsägare:
Sidan uppdaterad:

Nyheter