Information om coronaviruset

Läs om hur Nora kommun och andra myndigheter hanterar spridningen av coronaviruset.

  • Huvudmeny

Ljusstråk för 20:e gången i helgen

Ljusstråk - kulturslinga genom Nora bergslag genomförs i helgen. Ett omfattande arbete genomförs med att göra det så coronasäkert som möjligt.

Årets Ljusstråk bjuder på cirka 120 utställande konstnärer, fotografer och konsthantverkare. Bland dem rekordmånga inbjudna gäster. Det kommer också bjudas på musik, guidade visningar, gudstjänst, mat och ljuständning. Kultur i många olika och härliga skepnader helt enkelt.

Vi tror att det är extra viktigt att Ljusstråk genomförs i år för att höja folkhälsan. Många kulturarrangemang har under året ställts in och många har varit isolerade.

Det var 2001 som första Ljusstråk genomfördes vilket innebär att det är 20:e gången i år. Det är en stolt 20-åring som i våras tog emot Nora kommuns kulturpris. Varmt välkommen!

Coronasäkert Ljusstråk

För att göra Ljusstråk så coronasäkert som möjligt måste vi alla hjälpas åt att följa de allmänna råden från folkhälsomyndigheten, hålla avstånd, tvätta händerna och stanna hemma om du inte är frisk.

Även deltagarna uppmanas att ställa in om de inte känner sig friska, håll därför koll på Ljusstråks hemsida om någon har ställt in. Den kommer att uppdateras under helgen.

Det kommer finnas skyltar och pins som påminner om att hålla avstånd till varandra och handsprit. Hos många kommer det vara begränsat antal som får vistas i lokalerna/på platsen, du kanske får vänta en liten stund på din tur och vi hoppas att du har förståelse för det. Flera deltagare eller programpunkter flyttar utomhus under tälttak.

Några programpunkter har ställts in eller ersatts då vi inte kan garantera säkerheten för deltagare och/eller publik och några utställare har fått flytta till andra lokaler.

Läs mer på www.ljusstrak.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Informationsägare:
Sidan uppdaterad: 2020-09-01

Nyheter