• Huvudmeny

N som i Nora - till alla hushåll

Efter två års arbete är det dags att på allvar presentera platsvarumärket N som i Nora för kommuninvånarna.

Nora kommun gör det tillsammans med en rad organisationer, företag och föreningar som står upp för allt det som N-et inrymmer.
Ett litet informationspaket delas i veckan ut till alla hushåll, med texten i N-et, berättelsen om hur det gått till att ta fram det och hur det nu kan användas. Två N-formade reflexer finns också med.

- Vi är både stolta och glada att kunna presentera platsvarumärket till alla kommuninvånare, säger kommunstyrelsens ordförande Tom Rymoen (M). Det är en symbol för den utveckling av Nora som vi vill ska ske under kommande år, där alla krafter samverkar och kan göra det med N-et som symbol.

- Det är så roligt att vi kan skicka ut det här till alla hushåll i Nora och på det sättet engagera många i utvecklingen av Nora, säger Solveig Oscarsson (S), kommunalråd och ordförande i styrgruppen som utvecklade platsvarumärket.
- Det var en lång utvecklingsresa, som tog längre tid än alla trott, men vi har jobbat på, kommunstyrelse och kommunfullmäktige står bakom utvecklingsarbetet och vi har fått stort gensvar från såväl företag, organisationer som ungdomar. Nu är vi klara och kan börja använda N-et, både företag, organisationer och enskilda som vill verka för Noras utveckling.

N-et består av en lång text om Nora som många personer bidragit till och som ger N-et mening och innehåll. Texten finns också översatt till engelska. På www.nora.se/Nlänk till annan webbplats återfinns texterna och på www.nora.se/platsvarumarkelänk till annan webbplats kan man läsa om vem som får använda N-et, hur det kan användas, där finns också idébank, filer och foton att tanka ner.
Bakom N som i Nora står en rad organisationer, företag och föreningar i Nora. Rättigheterna innehas av Nora kommun som ställer dem till förfogande till alla som vill arbeta enligt den vision om Noras utveckling som kommunfullmäktige beslutat kring och som ställer sig bakom samhällets lagar och regler.

- Jag tycker vi har tagit fram en modern symbol med ett tidlöst innehåll som kommer att kunna användas för marknadsföring under lång tid säger Tom Rymoen.

 

Informationsägare: Kommunförvaltningen
Sidan uppdaterad: 2019-08-26

Nyheter