• Huvudmeny

Jubileumsbakelse till kaffet!

En kaka till kaffet? Eller kanske hellre en jubileumsbakelse? Under september och oktober bjuds det på jubileumsfika med underhållning på äldreboenden i Nora och Lindesberg.

Cirka 650 bakelser är det som bakas och serveras på totalt åtta boenden, varav två i Nora kommun. Ansvarig för arrangemanget är Helen Sannerstedt som till vardags arbetar som museitjänsteman och kultursekreterare i Lindesbergs kommun.
- Önskemålet från våra politiker är att årets stadsjubileum ska nå ut till kommunernas alla invånare. När vi i arbetsgruppen diskuterade på vilket sätt, kom det här upp som en idé, berättar Helen som tidigare arbetat med att arrangera just mötesplatser för äldre i Kumla kommun.
- Gemensamma aktiviteter uppskattas är min erfarenhet. Och när vi nu har en utsedd bergslagsbakelse är det kul att även de som inte har möjlighet att ta sig till ett konditori, får chans till smakupplevelsen, menar Helen och berättar att flera olika musiker står för underhållningen på de olika boendena.
- Dels kommer välkända Bärgslaget att spela svensk folkmusik från våra egna trakter, men det blir också sång och gitarr med Åke Holt, sång och dragspel med Birgit Anderbert och sång, dragspel och bas med Leffe och Peter, berättar Helen.
- Jag hoppas att det här ska glädja alla äldre och att de på det här sätter känner sig delaktiga i ”tillsammans750 år”.

Jubileumsfikat arrangeras i samarbete med kommunens kostansvariga och personal på respektive äldreboende. Bakelsen tas fram av respektive kommuns kostenhet och är inspirerad av Wienerkonditoriets vinnande bidrag i tävlingen ”Bergslagsbakelsen”.

För mer info: kontakta Helen Sannerstedt på tfn: 070–3481653
Läs mer på nora.se/jubileum

Informationsägare: Kommunförvaltningen
Sidan uppdaterad: 2018-09-11

Nytt från Nora kommun

Mina favoriter

Nyheter