• Huvudmeny

Ny logotype för Nora kommun

Nu presenterar Nora kommun sin nya logotype – vapnet samt texten Nora Kommun.

- Vår nya logotype känns modern men samtidigt tidlös. Den kommer att stärka Nora kommun i våra kontakter med både invånare och omvärld, säger Solveig Oscarsson (s), kommunstyrelsens ordförande.

Den nya logotypen utgår från det tidigare fastställda vapnet I silver en stam med fem därifrån uppväxande granar, varannan hög, varannan låg, så som det beskrivs i Patent- och registreringsverkets registrering 1980. Till vapnet fogas texten NORA KOMMUN i det kraftfulla typsnittet Texta som är tänkt att föra tankarna till Noras bakgrund med järnhantering och skogsbruk.

Logotypen kommer nu att ligga till grund för Nora kommuns nya grafiska profil, där tryckt och digital information, skyltar och annonser får nya och fungerande mallar. Arbetet pågår och väntas vara klart under våren. Successivt införs sedan den grafiska profilen, i takt med behovet av nyanskaffning. 150 000 kr förväntas hela arbetet kosta och kommunfulllmäktige har varit enig kring satsningen.

- Det här kommer att stärka Nora kommun, vi blir mer synliga utåt och mer samordnade, säger Solveig Oscarsson. Logotypen blir en viktig symbol och grafiska profilen ett verktyg när vi skickar brev till medborgarna, annonserar efter ny personal och kommunicerar via webb och sociala medier.

Här kan du se fler varianter av den nya logotypenöppnas i nytt fönster

Informationsägare: Kommunförvaltningen
Sidan uppdaterad: 2018-01-16

Ny logotype

Mina favoriter

Nyheter