• Huvudmeny

Takläckage på Karlsängskolan.

Ett större takläckage inträffade idag, måndag, när en platta i innertaket på Karlsängskolans cafeteria lossnade och föll ner. Händelsen inträffade när skolans tak skulle skottas rent från smältande snö.

- Karlsängskolans tak har en takkonstruktion, som vid vissa väderförhållanden kan innebära problem. Taket har också ett underhållsbehov, säger Eva Henebäck, vd för Nora Fastigheter.
Så snart snön är borta avser fastighetsbolaget att genomföra en större utredning.
- Fastighetsbolaget behöver lägga tid, energi och resurser på Karlsängskolans tak så att det håller den period som skolbyggnaderna behövs, säger Henric Lundberg, bildningschef i Nora kommun.

Skolans cafeteria och fritidsgården är tillfälligt stängda t o m onsdag kväll men undervisning påverkas inte. Fastighetsbolaget kommer omgående att ta bort de innertaksskivor och annat material som blivit fuktigt och blött och byta ut det.
- Det finns ingen anledning till oro för framtida problem med fukt och mögel som en följd av den här händelsen, säger Eva Henebäck.

Den som har frågor kring takläckaget på Karlsängskolan eller följderna för detta är välkommen att i första hand kontakta Nora kommuns bildningschef Henric Lundberg, tel 0587-812 38 eller henric.lundberg@nora.se

Informationsägare: Kommunförvaltningen
Sidan uppdaterad: 2018-03-12

Nytt från Nora kommun

Mina favoriter

Nyheter