• A-Ö
 • Om webbplatsen
 • Huvudmeny

Lär känna din politiker

4 politker Dan, Mikael, Anna  och Pia-Maria 

Vi är Nora presenterar våra politiker. Först ut är kommunal­råden Dan Pierre, Mikael Wahlberg, och Anna Karlsson samt oppositionsrådet Pia-Maria Johansson

Kommunal- och oppositionsråd jobbar hel- eller deltid med sina uppdrag, till skillnad från de flesta av våra politiker som gör det på sin fritid. Kommunalråden är ordförande i kommunstyrelsen och i andra nämnder, och är högst ansvariga för kommunens verksamhet. Oppositionsrådet företräder de som inte är i majoritet och har insyn inom alla områden. Alla ska de arbeta för kommunens bästa och representera kommunen i olika sammanhang. Kommunfullmäktidge är kommunens högsta beslutande forum och det utser kommunalråden. Nora kommun styrs av elva partier. Politikerna har du som kommuninvånare valt, vilket du får göra vart fjärde år när det är val.

Vi har ställt tre snabba frågor:

 

1. Vilken är din viktigaste fråga för Nora?


2. Vilket är ditt smultronställe i Nora?


3. Hur laddar du dina batterier i sommar?

Mikael Wahlberg (S),
Kommunstyrelsens ordförande

 1. Att samhället finns till när du behöver det, ordning och reda. För mig är det välfärd och den ska vara bra, du ska kunna lita på skolan och omsorgen.
 2. Det finns så många, men på sommaren rekommenderar jag en promenad på strandpromenaden.
 3. Med nedcabbad veteranbil eller med hederligt kropps­arbete, det känns bra att få saker gjort med händerna. Som ansvarstagande politiker är det visioner, styrdokument och hundratals sidor av strategidokument tills ögonen står i kors.

Anna Karlsson (S),
Socialnämndens ordförande

 1. Den viktigaste frågan för Nora är att bygget av det nya äldreboendet Rosen kommer i gång.
 2. I Nora är det strandpromenaden. Jag går på den ofta, framför allt på sommaren när det rör sig mycket folk där och man får höra allt positivt om Nora!
 3. Mina favoritaktiviteter är arbetet i trädgården, promenaderna med hunden och bad. Simma, simma! Eftersom jag har varit sommar-värmlänning åker jag gärna tillbaka och ta mig ett dopp i Vänern.

Dan Pierre (M),
Bildningsnämndens ordförande

 1. Att vi kan förverkliga planerna för Noras tillväxt. Vi bygger ut vår fina kommun varsamt. Vård, omsorg och skola får då de resurser som krävs för att utveckla vår vård- och lärmiljö för framtiden.
 2. Pershyttan. Här finns massor att upptäcka. Vår intressanta industrihistoria i en vacker miljö och fantastiska möjligheter till friluftsliv. MTB i världsklass!
 3. Jag och min sambo tar hand om vår 1800-talsgård. Renovering, byggnadsvård och trädgårdsarbete. Viktigast av allt; att umgås med våra fyra barn med familjer. En del tennis blir det alltid på NLTKs välskötta grusbanor. Politiken får sommarledigt...

Pia-Maria Johansson (LPo),

Oppositionsråd

 1. Den viktigaste frågan för Nora är basservice, demokrati och svensk mat. Det innebär Skolverkets rekommendationer max 15 barn/grupp förskolorna, barn ska klara målen i grundskolan och ett trygghetsboende
 2. Våra strövstigar runt om i kommunen, sedan är det aldrig fel en sommarkväll att sitta ute på någon av våra uteserveringar och ta ett glas vin och en god matbit.
 3. Noradagarna, Noramarken där man träffar folk, ljumma sommarkvällar på en uteservering eller kvällsdopp är livet som stärker Även en tur upp till Nordkap med min man och aktiviteter med mina barn och barnbarn på olika platser i Sverige är godbitar i sommar.

Informationsägare:
Sidan uppdaterad: