Information om coronaviruset

Läs om hur Nora kommun och andra myndigheter hanterar spridningen av coronaviruset.

  • Huvudmeny

Presentkort till Nora kommuns anställda

Nora kommun vill särskilt tacka sina anställda för arbetsinsatsen i samband med coronaviruset.

Du som är tillsvidareanställd eller visstidsanställd i Nora kommun får i dagarna ett presentkort, värt 250 kr, utskickat per post. För det kan du handla varor eller tjänster i alla butiker och företag som finns i Nora kommuns företagsregister och som tar emot presentkortet. Presentkortet kan användas vid ett köp eller som delbetalning vid ett köp och gäller till 31 augusti 2020.

Presentkortet kan inte lösas in mot pengar, inte heller användas för köp av alkohol, tobak eller spel. Butiken eller företaget avgör själv om de tar emot presentkortet som betalning.

Det här innebär presentkortet för företag i Nora

Du som har ett företag i Nora kommun har möjlighet att lösa in presentkortet, för varor eller tjänster till ett värde av 250 kr, inklusive moms.

Undantag för köp är alkohol, cigaretter, tobak och spel. Presentkortet är ett kort i präglat papper som skickas ut till alla anställda och ska skrivas under av köparen.


Så här ser presentkortet ut

Presentkort till anställda sommaren 2020

Så här fakturerar företaget

Ett köp eller en utförd tjänst kan betalas eller delbetalas med presentkortets 250 kr, som sedan betalas ut av Nora kommun.

Som företag registrerat i Nora kommuns företagsregister har företaget möjlighet att välja att ta emot presentkortet. För betalning kompletteras leverantörsfakturan till Nora kommun med det inlämnade presentkortet - underskrivet av köparen. Det är samma hantering som används vid fakturering av kommunens rekvisitioner.

Presentkortet gäller för köp av varor och tjänster till och med 31 augusti 2020. Du som företagare kan fakturera till och med 30 september 2020.

Nora kommun betalar ingen faktureringsavgift och betalningen från Nora kommun sker inom10 dagar från fakturan inkommit till Nora kommun.

Fakturainnehåll:
Fakturor till Nora kommun ska innehålla:

  • Referenskoden är Presentkort
  • Faktura- och leveransdatum.
  • Unikt faktura- eller OCR-nummer.
  • Vad fakturan avser och antal presentkort samt det underskrivna presentkort som bekräftar köpet
  • Leverantörens juridiska namn, adress, plus- eller bankgiro samt organisations-, momsregistrerings- eller VAT-nummer, momssats, innehav av F-skatt samt kontaktperson och kontaktuppgift.

Faktureringsadress:
Nora kommun
Ekonomiavdelningen
Referenskod: Presentkort
Kommunhuset
713 80 Nora

Inexchange

Använd Inexchange om du inte har möjlighet att skicka e-faktura, Via inexchange kan man manuellt registrera upp till 100 fakturor om året helt kostnadsfritt via Nora kommuns part Inexchange.Länk till inloggningen finner du här:
https://web.inexchange.se/inexchange/Mottagare/Nora

Du kommer till en inloggningssida där du första gången måste skapa ett konto. För att skapa konto registrerar du företaget via länken anmäla dig här.

När du har skaffat ett konto finns en handledning att ladda ner samt en användarguide.

För mer information kontakta Inexchange:
e-post: info@inexchange.se
tel: 0500-44 63 60.

Informationsägare: Kommunförvaltningen
Sidan uppdaterad: 2020-06-10