• A-Ö
  • Om webbplatsen
  • Huvudmeny

Mer om daglig verksamhet

Daglig verksamhet ger meningsfull sysselsättning och främjar delaktighet i samhället. Den är behovsprövad.

Daglig verksamhet är en av de insatser du kan söka enligt LSS, Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. Daglig verksamhet kan personer söka som är i yrkesverksam ålder, saknar förvärvsarbete och inte utbildar sig.

Café Gläntan

Gläntan är ett litet café som drivs av Nora kommuns dagliga verksamhet. Det ligger på Hagby ängar, granne med vuxenhabilitering och Aktivitetscenter och är öppet vardagar. Brukarna sköter det mesta själva men får hjälp och stöd av handledare. Det finns möjlighet att köpa kaffe, kaffebröd, godis, paj, smörgåsar mm.Det går även att göra beställningar till möten eller andra sammankomster. Både gamla och nya gäster hälsas varmt välkomna!

Allaktivitetshuset

På All-aktivitetshuset arbetar vi utifrån dina förutsättningar, önskemål och behov. Vi arbetar mycket med fysisk och skapande verksamhet och har bland annat rörelsegrupp, musik- och teatergrupp, snickerigrupp, målerigrupp och pussel- och hantverksgrupp.
Handledare finns alltid med som stöd för den som behöver.
Allaktivitetshuset ligger vid återvinningsstationen på Älvsgatan.

Gammelgården

Gammelgården är en daglig verksamhet som håller till vid biblioteket i Nora. Vi arbetar med att finna sysselsättning som passar dina önskemål och behov. Vi erbjuder både enskilda och gruppaktiviteter. Bland annat arbetar brukarna med lättare snickeri och måleri verksamhet, fotografering, bakning, träning på gym och annan hantverksverksamhet. Handledarna hjälper till att hitta annan meningsfull sysselsättning för de brukare som vill ha det. Även Gammelgården hjälper gärna till med lättare uppdrag så som vika kuvert osv.

Daglig verksamhet har en butik som är öppen mån-tor kl 10-11, kl 12-15 och fre kl 10-12 (tiderna kan variera). I butiken säljs det som tillverkas. Det kan vara blomlådor, bänkar, hyllor, fönsterskydd, kuddar, tavlor, ljus, fågelholkar, fågelbad, dörrstopp, smycken, väskor osv. Utbudet varierar från vecka till vecka. Läs mer om Gammelgårdens butik.

Servicegruppen

Servicegruppen arbetar med snickeriverksamhet. Vi gör bland annat bänkar, fönsterskydd och blomlådor utifrån vad som beställs och även till vår butik på Gammelgården. Vi hjälper övriga verksamheter med att åka till återvinningscentralen med skräp, med att hugga ved, med lättare flytt och mindre reparationer. Vi samarbetar och hjälper fritidbanken med att rengöra och att låna ut sportutrustning. En dag i veckan hjälper vi till att köra ut och hämta hjälpmedel i kommunen.

Extern placering

En extern placering är ett steg mot "ett vanligt jobb". En del brukare vill ha sysselsättning på andra ställen än på daglig verksamhets egna arbetsplatser. Då kan man ha arbetsuppgifter i till exempel en affär eller på biblioteket. Det kallas extern placering.
Om man jobbar på extern placering har man ingen handledare från daglig verksamhet med sig hela tiden. Då får man istället hjälp och stöd av personal på plats.

Informationsägare: Kommunförvaltningen
Sidan uppdaterad: