• A-Ö
  • Om webbplatsen
Lyssna på sidan Lyssna
  • Huvudmeny

Barn i Föräldrars Fokus - BiFF

Alla föräldrar som har separerat och inte kommer överens kring frågor som rör deras gemensamma barn är välkomna till vårens träffar i BiFF. De tre träffarna består av pedagogiska inslag, filmvisning, gruppsamtal och fika.

BiFF betyder Barn i Föräldrars Fokus och är en manualbaserad föräldrautbildning. Fokus är hur barnen påverkas av föräldrarnas separation och konflikter. Efter en separation har många föräldrar fullt upp med sin egen kris. Vid konflikter som leder till familjerättsliga processer, blir krisen mer intensiv och påfrestningarna blir allvarligare för både föräldrar och barn.

Föräldrarna arbetar under utbildningen med frågan:
"Hur kan jag underlätta för mitt barn trots att vi är separerade och trots att vi föräldrar har svårt att samarbeta."

Grupperna är blandade (kvinnor och män) men föräldrapar kommer inte gå i samma BiFF-grupp. Ni som föräldrar behöver inte befinna er i en stor eller rättslig konflikt för att delta i utbildningen. Du som förälder kan delta även om barnens andra förälder inte går i en grupp. Innan eventuella samarbetssamtal genom familjerätten deltar ni som föräldrar var och en för sig i BiFF-utbildningen.

I samband med rådande omständigheter gällande coronaviruset ställs alla vårens BiFFgrupper in.

Ni får gärna anmäla intresse till höstens BiFFgrupper redan nu. Datum för grupperna publiceras senare under våren. Vid frågor eller intresseanmälan kontakta samordnare för BiFF, Jenny Espinoza, tfn: 0587-810 94 eller mejla: biff@nora.se

Informationsägare: Nora kommun
Sidan uppdaterad: