• Huvudmeny

Bredbandsutveckling i Örebro län

Telia och landshövdingen i Örebro län har skrivit under en gemensam avsiktsförklaring om utbyggnad av bredband på landsbygden i länet.
Att tillgång till bredbandsnät är av stor betydelse för dagens och morgondagens samhälle är det få idag som ifrågasätter. På kort tid har Internet fått stort genomslag i hela samhället, vilket visas genom att allt fler tjänster blir digitala och som förutsätter att användarna har möjlighet att vara uppkopplade mot Internet. Frågan om tillgång till bredband och bredbandstjänster tenderar att bli en demokrati- och rättighetsfråga. I regeringens bredbandsstrategi för Sverige, vilken presenterades i november 2009, står också att "alla hushåll och företag bör ha goda möjligheter att använda sig av elektroniska samhällstjänster och service via bredband".

40 procent ska ha tillgång 2015


EUs och Sveriges mål är att 40 procent av företag och hushåll ska ha tillgång till snabbt bredband senast år 2015.
— För landsbygden i Örebro län är den siffran i dag bara tre procent. Men nu startar vi utrullningen. Vi ska inte bara nå målet, vi ska överträffa det säger Länsstyrelsens bredbandssamordnare Bengt Larsson.
I Örebro län bor ca 50 000 människor på landsbygden, utanför tätorter med 200 invånare eller mer. Det är alltså lika många som i en medelstor stad.

Informationsägare: Kommunförvaltningen
Sidan uppdaterad: 2018-01-09

Europeiska regionala utvecklingsfondens logga

Externa länkar
Region Örebro länlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

För mer information

Länsstyrelsen i Örebro län

Bredband
länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster