• Huvudmeny
Resecentrum vid Stationen

Närtrafiken

Med Närtrafik kan du göra serviceärenden, som till exempel att handla eller besöka apoteket. Närtrafiken är en två-årig försöksverksamhet som startade 2018.

Resorna samplaneras med andra resenärer och beroende på var du bor bli du upphämtad vid din bostad eller vid en närtrafikhållplats.. Du kan resa med Närtrafiken alla vardagar mellan kl. 09.30–14.00.

Bokning

Du beställer genom att ringa till Länstrafikens beställningscentral, tel 0771-92 00 00. Resan måste bokas senast klockan 21 dagen innan önskad resdag. Vid beställningen ska du uppge namn, adress och gärna ett telefonnummer.

Mer information

Du finner mer information på www.lanstrafiken.se/reseinfo/#nartrafik-i-askersund-och-noralänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Områdesindelning och karta

Beroende av vilket område du bor i reser du på följande sätt:

  • Om du bor i en del av kommunen som inte har tillgång till kollektivtrafik, område 1, så hämtar hämtar upp dig vid din bostad. Du kan åka till närtrafikhållplatser i område 2.
  • Om du bor i en del av kommunen som har tillgång till kollektivtrafik, område 2, hämtar Närtrafiken upp dig på den närtrafikhållplats i område 2 som ligger närmast slutdestinationen. Du kan åka till närtrafikhållplatser i område 1. Observera att du själv måste ta dig till den närtrafikhållplats i område 2 där du blir upphämtad.
Närtrafiken, karta

För att se hållplatsernas exakta position besök Länstrafikens webbplats: www.lanstrafiken.se

Informationsägare: Länstrafiken och Nora kommun
Sidan uppdaterad: 2019-08-21