• Huvudmeny
Komtek logotyper

KomTek Nora

På Komtek kan barn och ungdomar experimentera och lösa tekniska utmaningar tillsammans med inspirerande handledare!

Till Komtek, den kommunala teknik- och entreprenörskolan, kommer du för att ha roligt! Barn och ungdomar experimenterar och löser tekniska utmaningar och får stöd av inspirerande handledare och generöst med material, verktyg och maskiner. Mekanik, elektronik och programmering är några av de teknikområden som vi tar upp för att skapa rörelse, ljud och ljus i roliga tillämpningar. Alla ska känna Jag vill, kan och vågar!

Våren 2020

Teknikkurser för låg– och mellanstadiet, 6 tillfällen.

Kursstart: Tisdag 21 januari.
Avgift: 300:-
Plats: Allaktivitetshuset, Älvstorpsv. 11, Nora.

Åk 1-2
Teknik i sagornas universum
Kl. 16.15 - 17.45
Välkommen in i sagans förtrollande universum! Vi bygger spännande saker som vi har läst om i vår sagobok. Du får prova olika tekniker genom att skapa massor av spännande och fantasifulla saker. Vad finns egentligen i universum? Det här är en kurs för de allra yngsta och nya deltagarna, där vi närmar oss tekniken på ett lekfullt sätt. Genom att bygga olika finurliga saker som lyser eller rör på sig, lär vi oss enkel mekanik och elektronik.

Åk 3-4
Lödglöd
Kl. 16.15 - 17.45
Tycker du att det verkar spännande med elektronik och lödning? Är du en pillig typ som kan fokusera på småsaker? Då är det här kursen för dig! Under terminen går vi från enkla lödövningar till att göra kretsar som lyser, låter eller till och med rör sig! Självklart bygger vi in elektroniken i egendesignade skal.

Åk 5-6
Tech-world
Kl. 18.30 - 20.00
Tech-World är ett makerspace för kreativt skapande där alla Komteks rum är öppna! Du kan t.ex. löda ihop elektriska kretsar, labba med lysdioder eller designa snygga prylar i olika material. Under kursen kommer du att få många förslag på olika roliga saker du kan göra. Eller har du kanske en egen idé som du vill förverkliga? Kom och bygg, skapa och experimentera med oss!

Anmälan på orebro.se/komtek


Informationsägare: Kommunförvaltningen
Sidan uppdaterad: 2019-12-30