• A-Ö
  • Om webbplatsen
Information om coronaviruset

Läs om hur Nora kommun och andra myndigheter hanterar spridningen av coronaviruset.

  • Huvudmeny
Allsång vid bryggeriet

Kultur

Nora stad en kulturell pärla med låga trähus, kullerstensgator i rutnät, en aktiv veteranjärnväg och landsbygd med historiska kulturarv som hyttor och gruvor. I Nora finns ett mångfald av levande kultur i form av musik, teater, konst och utställningar.

I Nora är kulturarvet närvarande i trästaden, veteranjärnvägen och industriminnen från bergshanteringens glansperiod. I såväl tätorten som flera byar finns aktiva hembygds- eller bygdegårdsföreningar.

Mångfalden hittar du i körer, konserter, musikfester, teater, Stadra sommarscen, bio, konst, utställningar, Ljusstråk, konsthantverkare, föreläsningar, kulturarrangemang och biblioteket.

LJUSSTRÅK - en konst- och kulturslinga genom Nora bergslag genomförs varje år under första helgen i september. Läs merlänk till annan webbplats

KULTURVECKOR i Viker och Järnboås genomförs i juli respektive oktober varje år.

Informationsägare: Kommunförvaltningen
Sidan uppdaterad: 2021-03-17

Aktuellt:

Ung peng Banner

Ung peng tar sommarlov den 18 juni – 16 augusti. Det går att söka Ung peng då, men ansökningar behandlas inte förrän den 17 augusti.

Morgan Sultan Kulturpris 2016

Morgan Sultan Kulturpris 2016

I april är det dags nominera pristagare enligt det idrottspolitiska programmet och Kulturpris samt Ungdomskulturstipendium.

Läs mer, länkar:
Idrottspriser
Kulturpris och
ungdomskulturstipendium