• Huvudmeny
Allsång vid bryggeriet

Kultur

Nora stad en riktig kulturell pärla med sina låga trähus, kullerstensgator i rutnät, en aktiv veteranjärnväg och sin landsbygd med historiska kulturarv som hyttor och gruvor. I Nora finns en mångfald  av den levande kulturen i form av musik, teater, konst, utställningar och så vidare.

Flera organisationer och föreningar anordnar olika kulturupplevelser. Ofta sker detta i samarbete med kultur- och fritid.

I Nora är vårt kulturarv närvarande i trästaden, veteranjärnvägen och industriminnen från bergshanteringens glansperiod. Såväl tätorten som flera byar håller sig med aktiva hembygds- eller bygdegårdsföreningar.

Mångfalden i kulturen hittar du i körer, konserter, musikfester, teater, Stadra sommarscen, bio, konst, utställningar, Ljusstråk, konsthantverkare, föreläsningar, kulturarrangemang och biblioteket.

LJUSSTRÅK - en konst- och kulturslinga genom Nora bergslag genomförs varje år under första helgen i september. Läs merlänk till annan webbplats

NORANATT - kulturbloss i vintermörker genomförs i marsmånad. Läs merlänk till annan webbplats

KULTURVECKOR i Viker och Järnboås genomförs i juli respektive oktober varje år.

Informationsägare: Kommunförvaltningen
Sidan uppdaterad: 2019-01-23

Aktuellt:

Ung peng Banner
Morgan Sultan Kulturpris 2016

Morgan Sultan Kulturpris 2016

I april är det dags nominera pristagare enligt det idrottspolitiska programmet och Kulturpris samt Ungdomskulturstipendium.

Läs mer, länkar:
Idrottspriser
Kulturpris och
ungdomskulturstipendium