• A-Ö
  • Om webbplatsen
  • Huvudmeny

Nationaldag

Välkommen att fira Sveriges nationaldag 6 juni vid kvarteret Bryggeriet i Nora

Program

Som traditionen bjuder är firandet i Nora vid Bryggeriet där programmet börjar kl 16 och pågår ca 1,5 timmar. Föreningstorget i anslutning till firandet är kl 15-18.

Årets nationaldagstal hålls av av Katarina Folkesson. Det kommer bli musik, dans och underhållning med elever från Nora kulturskola.

Kulturskolans lärare visar sin professionalism både som musiker och konferencier. Kultur- och idrottspriser/stipendier och pris för årets eldsjäl delas ut och nya svenska medborgare 2023 i Nora kommun har bjudits in till en välkomstceremoni under firandet. Det är mysigt att höra traktorernas dunk när de rullar förbi på vägen intill.

Platsen för firandet är kvarteret Bryggeriet, vid regn flyttas firandet in i Nora teaterbiograf. Ta gärna med dig något att sitta på och varför inte lite picnic?

Besök gärna utställningen i Bryggeriet och några butiker och matställen kommer att ha öppet.

Nytt för i år föreningstorg

Vi har valt att ha ett föreningstorg i år (2024) i anslutning till firandet kl 15-18 istället för en fanborg. Önskar din förening presentera sig vid föreningstorget eller ha någon aktivitet, kontakta föreningssamordnaren fritid@nora.se

Nominera pristagare och stipendiater innan 1 april

Under nationaldagsfirandet tillkännages och delas kultur- och idrottspriser/stipendier och pris för årets eldsjäl ut. Läs mer genom att klicka här

Arrangör: Nora kommun

Klockan: 16.00 kvarteret Bryggeriet (vid regn Nora teaterbiograf vid hörnet Svartälvsgatan Godtemplargränd)

Informationsägare:
Sidan uppdaterad:

Nationaldagsfirande från tidigare år. Fanborgen kommer in på kvarteret Bryggeriet