Information om coronaviruset

Läs om hur Nora kommun och andra myndigheter hanterar spridningen av coronaviruset.

  • Huvudmeny

Karlsängskolans trivselregler

Karlsängskolans trivselregler har nyligen uppdaterats.

Trivselregler för alla som vistas på Karlsängskolan

Bra uppförande. Lektioner skall genomföras utan avbrott av sena ankomster eller andra störande moment såsom att materiel inte finns medtaget till lektionen. Vi använder ett vårdat språk och en trevlig ton till varandra. Tuggummi, godis och snacks är inte tillåtet under lektionstid. Inget spring och skrik i korridorer då det både kan skada och störa andra. Skräp skall endast ligga i papperskorgar och ingen annanstans.

Kränkande behandling. Inga former av kränkningar i ord eller handling är tillåtna. Alla former av hot och våld som i lagens mening ses som olagliga polisanmäls.

Mobiltelefoner. Dessa ska under lektionstid förvaras i elevskåpen eller lämnas hemma. Det gäller även under vistelse i Mediateket. Skolan ansvarar inte för mobilerna.

Skadegörelse och klotter. Den som förstör något blir ersättningsskyldig, i den mån det är möjligt får eleven återställa skadan.

Tobak, narkotika eller andra droger. Innehav och användning är inte tillåtet

Ytterkläder, som jackor och vantar m.m. ska förvaras i skåpet och får inte bäras inomhus. Mössor, kepsar och huvor får endast bäras under rasttid och då bara i korridorer och uppehållsrum. Av hygieniska skäl får inga kepsar eller mössor tas in i matsalen!

Dryck annan än vatten får förtäras i cafeterian eller utomhus.

Allergi. Parfym, spraydeodoranter, hårspray och liknande är allergiframkallande och därför inte tillåtet under skoltid. Av samma anledning är alla former av nötter förbjudna på skolans område.

Skolledningen / Karlsängskolan

Informationsägare: Karlsängskolan
Sidan uppdaterad: 2019-08-22

Nyhetsarkiv