• Huvudmeny

Gymnasieskolan

Vi hjälper dig som vill komma in på ett nationellt program på gymnasiet.

I gymnasieskolan ges fyra introduktionsprogram (IM)

Kontakta vår studievägledare om du vill veta mer eller börja läsa något av programmen.

Individuellt alternativ

Det passar dig som är skoltrött och vill ha något annat än "vanlig skola". Här ingår du i en mindre grupp som har ett varierat schema med exempelvis estetisk verksamhet, friskvård, praktiska projekt samt vardags-, omvärlds- och livskunskap.

Preparandutbildning

Här är målet att komma in på ett nationellt program, yrkes- eller högskoleförberedande, kommande läsår. Fokus ligger på grundskolekurser men det kan också ingå utbildning på gymnasienivå om det passar med din planering och dina mål.

Vi kan erbjuda undervisning i tolv grundskolekurser: bild, biologi, engelska, fysik, geografi, hemkunskap, historia, kemi, matematik, religion, samhällskunskap och svenska.

Yrkesintroduktion

För dig som vill ha praktik på en arbetsplats. Denna inriktning leder till ett yrkesprogram på gymnasiet, annan utbildning eller arbete inom ett praktiskt yrkesområde.

Språkintroduktion (spri)

Målet för eleverna på det här introduktionsprogrammet är att lära sig svenska så att de kan läsa in behörighet för gymnasiets nationella program och komma in på gymnasieskolan.

Mer om introduktionsprogrammen hittar du hos Skolverketlänk till annan webbplats.

Preparandprogrammet (IMRPE), Individuella Alternativet (IMIND) och Språkintroduktion (IMSPR) är inte sökbara via antagningen.
Yrkesintroduktion (IMYRK) och Programinriktat Individuellt Val (IMPRO) är sökbara program via Gymnasieantagningen.På Karlsängskolan får du information under våren om vilken skola de antagits på introduktionsprogram. Om du går på en grundskola utanför Nora kommun måste studie- och yrkesvägledaren på den aktuella skolan hjälpa till med ansökan.
Vänd dig till din studie- och yrkesvägledare, rektor på Hjernets gymnasieskola eller Nora kommuns ungdomssamordnare.

Informationsägare: Kommunförvaltningen
Sidan uppdaterad: 2019-04-11