• A-Ö
 • Om webbplatsen
 • Huvudmeny

Bibliotek

Nora bibliotek - en del av Bergslagsbibblan

Nora bibliotek är Nora kommuns folkbibliotek och en del av Bergslagsbibblan som är ett samarbete mellan folkbiblioteken i Hällefors kommun, Lindesbergs kommun, Ljusnarsbergs kommun och Nora kommun.

Bergslagsbibblan startades 2016 som ett samarbete mellan Nora kommun och Lindesbergs kommun. Hösten 2021 har Ljusnarsbergs kommun och Hällefors kommun anslutit till samarbetet som bland annat består av en gemensam mediekatalog och webbplatsen www.bergslagsbibblan.selänk till annan webbplats.

Samma bibliotekskort gäller för samtliga bibliotek i Bergslagsbibblan. Alla medier är sökbara i vår gemensamma katalog och du kan låna och lämna tillbaka på vilket av biblioteken du vill. Du kan beställa det du vill låna via webben och hämta på valfritt folkbibliotek i norra länsdelen efter några dagar. Det är gratis att låna och reservera sådant som finns på våra bibliotek.


På Nora bibliotek kan du

 • Läsa böcker, dagstidningar och tidskrifter.
 • Låna böcker, filmer, spel, äldre tidskrifter med mera.
 • Låna dator samt använda wifi utan kostnad. Det finns möjlighet att kopiera, scanna och skriva ut. På en av bibliotekets datorer finns särskilda resurser för släktforskning.
 • Besöka bibliotekets arrangemang. Vi har sagostunder, läseklubbar, lovaktiviteter, författarbesök, föreläsningar, IT-hjälp och mycket annat - både i egen regi och i samarbete med andra.
 • Hämta ut ett bibliotekskort. Det är gratis. Det krävs att du är över 18 år och kan visa upp legitimation. Barn kan få eget bibliotekskort det år de börjar förskoleklass. När barn och unga under 18 år ska få eget bibliotekskort behövs ett skriftligt medgivande av vårdnadshavare.

Svårt att läsa eller svårt att ta dig till biblioteket?

 • Om du har svårt att läsa tryckt text har du rätt att låna talböcker. Talböcker är specialinläsningar som av juridiska skäl bara får lånas av personer med någon form av läshinder, t ex synskada, dyslexi, adhd eller rörelsehinder. Du kan lyssna på talböcker i särskilda talboksspelare eller med ett Legimus-konto via dator, mobil eller surfplatta. Kontakta biblioteket för mer information.
 • Om du av hälsoskäl inte kan ta dig till biblioteket har du möjlighet att få Boken kommer-service. Villkoret är att du bor i Nora kommun och har hemtjänst alternativt bor på äldre- eller gruppboende. Kontakta biblioteket för mer information.

Meröppet bibliotek

Du som har fyllt 18 år kan använda biblioteket vissa tider även när det inte finns personal på plats. Läs mer om det fungerar med Meröppet på Nora bibliotek.


Tillfälligt ändrade lånevillkor

Fram till och med 30 juni 2022 kan du låna:

 • 6 e-böcker/e-ljudböcker per kalendermånad
 • 6 e-filmer hos Cineasterna per kalendermånad

Läs mer om vilka av bibliotekets tjänster du når hemifrån under E-biblioteket.länk till annan webbplats

Under perioden 18 mars 2020 - 30 juni 2022 förlänger vi lånetiden på böcker till sex veckor. Vi ökar också antalet omlån du kan göra själv hemifrån till fyra.

Under perioden 18 mars 2020 - 30 juni 2022 får du inga nya förseningsavgifter.


Informationsägare: Kommunförvaltningen
Sidan uppdaterad: 2021-12-10

Nora bibliotek

Storgatan 15
Kartalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Postadress:
Nora bibliotek, 713 80 Nora
Tel. 0587-812 90
E-post: biblioteket@nora.se

Öppettider:

För aktuella öppettider se Nora biblioteks sida på Bergslagsbibblanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Passa på att bli Meröppet-besökare! Läs mer om det fungerar med Meröppet på Nora bibliotek.


Omlån och övrig information

Behöver du låna om en bok eller har andra frågor? Kontakta oss under bemannade öppettider: biblioteket@nora.se eller 0587–812 90.

Nora bibliotek på Facebook
Följ Nora bibliotek på Instagram