• Huvudmeny

Fritidsgårdarna i Nora Kommun

Det finns två fritidsgårdar i Nora kommun.
GÅR´N Nora på Karlsängskolan, kommunens högstadieskola 7-9 och GÅR´N Gyttorp på Gyttorpskolan som är en F-6 skola.

Fritidsgården på Karlsängskolan "GÅR´N Nora" är öppen tre kvällar i veckan för ungdomar mellan 13-17 år. På Karlsängskolan har vi även öppen verksamhet på dagarna.

Fritidsgården på Gyttorpskolan "GÅR´N Gyttorp" är öppen två kvällar i veckan för ungdomar mellan 10-17 år.

På fritidsgårdarna finns café, det finns möjlighet att spela pingis och biljard. Här finns tillgång till tv-spel, Ipad och möjlighet till pyssel. Det finns även musikverkstad, tjejgrupp/killgrupp, discogrupp, resegrupp och cafégrupp man kan vara med i.

Vid speciella tillfällen under lov och fredagar är det musikarrangemang, disco och olika uppträdanden. Under lov och större helger arrangerar vi resor och speciella aktiviteter.

Sommarläger på Alntorps Ö. Under juni månad arrangeras sommarläger på Alntorps Ö för elever i årskurs 6, (blivande 7:or). Lägren är uppdelade veckovis och barnen övernattar i tält eller i vår lägergård. Vi åker på kanothajk, har äventyrsdagar med kamrat- och samarbetsbanor Vi har även spökvandringar, tävlingar och lekar samt naturligtvis sol och bad.

Mål

Fritidsgårdarnas viktigaste mål bygger på att skapa goda relationer mellan unga och vuxna.

Vi vill att ungdomar ska ha en bra och trygg träffpunkt i en drogfri miljö. Vi har engagerade fritidsledare som är uppmärksamma på ungdomarnas olika behov.

Vi arbetar för att vara en bra och trygg fritidsgård och hålla en så hög kvalité som möjligt.

Vi är fem fritidsledare som arbetar på gårdarna. Vi strävar efter att hålla oss uppdaterade med fortbildning och vi följa vad som händer i den aktuella ungdomskulturen. Vi finns också med i olika samverkansgrupper med skola, soc och polis.

 

Årsberättelse fritidsgårdarna 2015öppnas i nytt fönster


Informationsägare: Välfärd skola och förskola
Sidan uppdaterad: 2016-02-24