• A-Ö
  • Om webbplatsen
  • Huvudmeny

Stöd & rådgivning

Här finner du stöd och rådgivning både för dig som vill starta företag och för dig som redan driver företag.

Företagsresan - en översikt

Region Örebro län presenterar en översikt över allt aktuellt stöd för företagare, oavsett om du funderar på att starta företag, redan driver eller vill avveckla. Klicka här för att läsa mer. Länk till annan webbplats.

Timbanken

Timbanken är till för dig som vill utveckla ditt företag i Örebro län. Du får upp till fem timmar om året med en affärsrådgivare och konsult - välj själv vad du vill få bättre koll på, utan kostnad. Länk till timbanken här Länk till annan webbplats.

 

Broschyren Starta Företag

Arbetsförmedlingen, Bolagsverket, Försäkringskassan, Skatteverket, Tillväxtverket och Tullverket bidrar med information. läs broschyren Starta företag Länk till annan webbplats. (PDF) eller Starta företag (lättläst) Länk till annan webbplats.

 

Företagslots

Företagslotsen samordnar dina kontakter i kommunen och ser till att du får svar på dina frågor. Ny eller utökad verksamhet, restaurang eller evenemang - får hjälp av Företagslotsen

 

Verksamt.se  

Samlad information och service från myndigheter till företag. Sidan innehåller verktyg och e-tjänster som underlättar för dig som driver eller vill starta eget företag. Verksamt.se utvecklas av Bolagsverket, Skatteverketoch Tillväxtverket i samverkan.
www.verksamt.se/orebrolan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Almi företagspartner

På Almi älskar vi företagande och vi har lång erfarenhet av att coacha länets företagare och ge stöd där det behövs för att ta nästa steg. Våra erfarna rådgivare finns till för dig och vårt uppdrag är att se till att regionens företag växer och utvecklas. Almi erbjuder finansiering Länk till annan webbplats. och affärsutveckling Länk till annan webbplats.till företag med tillväxtpotential. Det gäller såväl företag som är i startupfas som befintliga företag.

Du kan klicka här för att läsa mer. (extern sida) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Coompanion

Satsar på hållbart företagande för alla företagsformer och erbjuder kostnadsfri rådgivning inom områden som starthjälp, affärsplan, finansiering, affärsutveckling och juridik och när människor vill starta eget tillsammans. Coompanion finns på finns på 25 platser i landet och ägs lokalt av medlemmar.
www.coompanion.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Registrera bolag

Bolagsverket handlägger registrering av företag och erbjuder rådgivning och vägledning.
Bolagsverket Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Informationsträffar med Skatteverket

Skatteverket erbjuder kostnadsfria informationsträffar för nya företagare. Skatteverkets webbplats för informationsträffar Länk till annan webbplats.

 

IUC Industrihubb - Regional industriutveckling

Här kan de tillverkande företagen i länet få hjälp med stödinsatser oavsett om det handlar om produktionseffektivisering, digitalisering, automation, kompetensutveckling eller kompetensförsörjning. Industrihubben anordnar även flera populära seminarier, workshops och ämnesnätverk. Läs mer på https://iucindustrihubb.se/ Länk till annan webbplats.

 

Nyföretagarcentrum

Du som funderar på att starta företag eller precis har startat eget, välkommen på kostnadsfri, konfidentiell och objektiv rådgivning.

Boka tid: www.nyforetagarcentrum.se/bergslagen Länk till annan webbplats.

Kontakta Gunilla Pöchhacker bergslagen@nyforetagarcentrum.se

Telefon: 070-355 59 52

 

Informationsägare: Kommunförvaltningen
Sidan uppdaterad: