• Huvudmeny

Föräldraskapsstöd/abc

Alla föräldrar till barn 3-12 år är välkomna till höstens fyra gruppträffar om föräldraskap. Vi varvar diskussioner, filmer och övningar kring olika teman.

Vi erbjuder fyra träffar, var och en kring ett tema. Träffarna leds av utbildade gruppledare och varje grupp har som mest tio deltagare. Alla deltagare är föräldrar till barn i åldrarna 3-12 år. På träffarna tar vi del av både varandras erfarenheter och aktuell forskning kring barn och föräldraskap.

Träff 1: Visa kärlek
Hur gör vi för att våra nära relationer ska fungera? Diskussioner och enkla övningar kring att ha fokus på det som fungerar.

Träff 2: Vara med
Hur påverkar vi varandra i det dagliga samspelet? Hur kan vi förebygga konikter med våra barn? Diskussioner och enkla övningar kring hur föräldrar och barn kan vara tillsammans.

Träff 3: Visa vägen
Hur kan man tillämpa ett lugnt föräldraskap? Hur påverkar stress föräldraskapet och hur kan ilska hanteras? Diskussioner och enkla övningar kring att vara en förebild för sitt barn.

Träff 4: Välja strider
Hur kan tjat och skäll i familjen minskas? Vilka strider behöver vi ta och vilka kan väljas bort? Planering framåt med fokus på hur ABC kan användas i vardagen.

Träffarna är gratis, och vi bjuder på kaffe, dryck och tilltugg. Vi hoppas att båda föräldrarna kan komma, men om bara en av er kommer loss så ser vi helst att samma förälder deltar på alla träffarna.

Tider för träffar: 3 och 17 oktober samt 7 och 21 november, alla på onsdagar kl 16 -18:30
Plats: Vi träffas på familjecentralen i Nora, Malmgatan 4, i samma byggnad som SFI/Komvux & vårdcentralen, Hjernet. Ingången till Familjecentralen är densamma som vårdcentralens personalingång.
Anmälan: Se högerspalt eller nedan. Du kan få hjälp till anmälan via Familjecentralen.

Varmt välkommen!

Informationsägare: Nora kommun och Region Örebro län
Sidan uppdaterad: 2018-09-24