• A-Ö
  • Om webbplatsen
Information om coronaviruset

Läs om hur Nora kommun och andra myndigheter hanterar spridningen av coronaviruset.

  • Huvudmeny

Aktiviteter, dagvård och anhörigstöd

Du kan få hel- eller halvdag på Aktivitetscenter,  ta del av social dagvård eller få plats inom demensdagvården.

Heldag på Aktivitetscenter

Du som vill träna förebyggande eller har nedsatt aktivitets- och/eller funktionsförmåga kan få plats på Aktivitetscenter. Verksamheten har öppet tisdag, onsdag, torsdag eller fredag. Du ska kunna delta i gruppaktiviteter och bo i vanligt boende. Aktivitetscenter håller till i Centrumhuset, Hagby Ängar.
För att få plats krävs beslut enligt hälso- och sjukvårdslagen. Ansökan sker via arbetsterapeut, se högerspalten.
Upplägg på Aktivitetscenter:
Du hämtas med buss mellan cirka klockan 8.30-9.15
Gemensam frukost
Rörelsepass till musik där vi tränar styrka, balans, koordination och rörlighet
Aktivitetsträning enligt något tema
Gemensam lunch
Piano-/musikbingo
Fika
Hemfärd cirka klockan 14.20
För kostnader, se Din avgift
Folder: Aktivitetscenter för dig som bor i eget boendeöppnas i nytt fönster

Social dagvård

Du som behöver få del av social samvaro kan ansöka om plats på den sociala dagvården som håller till i Tullbackagårdens entréplan. Du kan gå på social dagvård förmiddagar, eftermiddagar eller heldagar.Oavsett  vad du väljer deltar du i den gemensamma lunchen.
Social dagvård har inga åldersgränser, men du ska bo i vanligt boende. Platserna fördelas efter behov och efterfrågan. Den som har stort behov kan gå fler dagar än den som har mindre behov. Ansökan, se högerspalt.
Folder: Social dagvård - för dig med eget boendeöppnas i nytt fönster

Din avgift

Heldag kostar 70 kr/dag
Halvdag 36 kr
Kost 69 kr

Dagvård för dig med demens

Du som har en demensdiagnos, bor i eget hem och behöver aktivitet och samvaro, har möjlighet att komma till Ängens demensdagvård på Hagby ängar. Demensdagvården vill ge dig mening och glädje men också göra det möjligt för dig att bo kvar i ditt eget hem. Samtidigt kan dina anhöriga få viss avlastning.

Vi har öppet måndag - torsdag, sex deltagare är välkomna samtidigt. Tillsammans med personalen bestämmer du hur många och vilka dagar du ska delta varje vecka.

Vi planerar aktiviteter efter deltagarens behov och önskemål. Vi går ofta på promenad, har enkla gymnastikpass, spelar spel och lyssnar på musik.
Vi fikar och äter lunch tillsammans. Du hämtas med bil eller buss i ditt hem, kostnaden för resan till och från demensdagvården ingår.

Demensdagvården ingår i kommunens maxtaxa. Avgiften för att delta följer kommunens taxa.länk till annan webbplatsKostnad för lunch och fika beräknas utanför kommunens maxtaxa, se Din avgift.

För att delta i demensdagvården behöver du ett beslut genom kommunens biståndshandläggare.Har du eller dina anhöriga frågor om demensdagvården är ni välkomna att höra av er  Ängens demensdagvård.
Folder:Ängen - en dagverksamhet för dig med demenssjukdomöppnas i nytt fönster

Anhöriggrupp

Nu finns en anhöriggrupp för dig som stödjer, hjälper och vårdar en person med demenssjukdom i hemmet. I anhöriggruppen kan du få stöd och utbyta erfarenheter med andra i samma situation.

För information och anmälan, ring 073- 927 71 13, vardagar från kl 14
eller skicka en epost till Jessica.haglund@nora.se

Informationsägare: Kommunförvaltningen
Sidan uppdaterad: 2021-09-09