• A-Ö
  • Om webbplatsen
  • Huvudmeny

En fjärdedel av alla äldre vaccinerade

En fjärdedel av alla invånare i Nora kommun över 75 år är nu vaccinerade. Dessutom de flesta som arbetar på boenden och hemtjänst. Det är resultatet av ett framgångsrikt samarbete mellan Nora vårdcentral och Nora kommun.

Förutom personer med hemsjukvård, som kommunen har det grundläggande hälso- och sjukvårdsansvaret för, har Nora kommun också kunnat förmedla personer med insatser från hemtjänsten. I stort sett alla dessa är nu färdigvaccinerade. Om några få veckor har även de med serviceinsatser och larm fått sin andra vaccinspruta. Totalt är det ca 400 personer.
Nora kommun vill rikta ett särskilt tack till de undersköterskor från kommunen som bidragit med smarta, individanpassade insatser för att få till så många vaccinationstillfällen som möjligt.

I och med de sista vaccinationerna om någon vecka är samverkan kring vaccination mellan vårdcentralen och kommunen avslutat för den här gången. Mer information och länkar till information om vaccination mot Covid-19 finner du via www.nora.se/corona/vaccination Öppnas i nytt fönster..

Informationsägare: Kommunförvaltningen
Sidan uppdaterad:

Nyheter