• A-Ö
  • Om webbplatsen
  • Huvudmeny

N som i Nora

Nora är på riktigt. Naturen verkar sagolik, våra gator liknar filmkulisser, men allt är bara äkta. En plats där besökare brukar undra om trästaden är ett museum. En plats där drömmen om livet i småstaden och på landet är verklig året runt. En plats för framtiden sedan länge.

Att vara i Nora är att vara nära. Människor. Platser. Upplevelser. Förnimmelser. Idyller och ett myller av måleriska detaljer. Stadslivet och landsbygden, fritiden och friheten. Fridfulla gårdsbutiker, skogstokiga cykelterränger och kulturella vandringar. Gör en utflykt med tåget, ta båten till Alntorps ö eller följ en grusväg ut på landet!

Att leva i Nora är att vara i alla tider. Då, nu och imorgon. Här fanns järnet och skogen. Nu skapas ny historia, med modern teknik och utvecklade kommunikationer. Den skapas av småföretag, storbolag, föreningar och byalag, med innovatörer, entreprenörer, handlare och livskonstnärer. Den skapas av Norabor sedan generationer. Den skapas av nyinflyttade till trakten. Den skapas av alla som vill vara med och uppleva något nytt.

Någon har beskrivit Nora som besökarens barndomsstad. Någon annan har kallat bygden för en riktig liten finhåla. Säkert är att livet i Nora är värt att syna närmare. En plats som ligger i tiden. Alltid. På riktigt.

Informationsägare: Kommunförvaltningen
Sidan uppdaterad: